Ontmoet Pascal

Zanger van het levenslied

Voorzichtig begonnen

,,Niemand durfde af te trappen. Ik zong zelf maar het eerste nummer.” Ook daarna meldde niemand zich. ,,Ik zong nog een nummertje. En nog één.” De reacties waren positief. ,,Mensen zeiden: ‘Jij moet zanger worden.’ Zo ben ik voorzichtig begonnen.”

Steeds vaker werd Pasch geboekt als plaatjes draaiende zanger. ,,Ik wisselde draaien en zingen af, zong covers van Frans Bauer en Amsterdamse volksmuziek.”

In 2014 nam hij zijn eerste single op: ‘Wat mij is overkomen’ (zie video). Zo voelt zijn zangcarrière ook, als iets is dat hem is overkomen. ,,In het begin bibberden mijn knieën. Maar omdat mensen zo enthousiast waren, groeide mijn zelfvertrouwen en dacht ik: ik wil ook eigen liedjes zingen.”
Geld dat hij met optreden verdient, investeert Pasch in eigen nummers. ,,‘Telkens Lieveling’ heb ik opgenomen in Roosendaal, bij Sonic Solutions. Zij weten wie ik ben en wat ik mooi vind, gezelligheidsmuziek. Qua tekst en melodie geef ik ze de vrije hand.”

Zanger Pascal, Wat mij is overkomen

In het begin bibberden mijn knieën

Pascal Pasch

Pasch groeide op in het Arnhemse Klarendal, waar hij werd grootgebracht met muziek. Vader Henk runde vanuit huis piratenzender De Ramona’s. ,,Thuis stond er altijd Nederlandstalige muziek op. Ja, dan zong ik wel mee.”

Op zijn eenentwintigste verhuisde hij met zijn vrouw Eveline naar Dieren. ,,De eerste vijf jaar had ik heimwee. Ik was de gezelligheid van de Vogelwijk gewend. Iedereen had een touwtje uit de brievenbus hangen, je liep bij elkaar naar binnen. Hier zijn de mensen meer op zichzelf.”
Als kind droomde Pasch er niet van om zanger te worden. ,,Ik was veel te verlegen.” Op zijn zestiende begon hij met een vriend een drive-in-discotheek. Op een avond verzorgde Pasch karaoke op een camping in Otterlo.

 

 

Hart van goud

Hoewel zijn vorige single ‘Ik ga door het leven’ het iets beter deed, wordt ‘Telkens Lieveling’ goed opgepikt. ,,Het is al te horen op RadioNL.” Pasch sluit niet uit dat ‘er een keer een hit komt’. 

Toch hoeft hij niet van de muziek te leven. ,,Voor mij is het hobby”, benadrukt Pasch. ,,Ik monteer lichtreclames voor een onderneming uit Apeldoorn. Tijdens bedrijfsfeestje zeggen collega’s: ‘Pascal, zing eens een liedje!’ Dat doe ik zelden. Ik houd niet van de voorgrond.”

De muziekwereld noemt hij hard. ,,Het zou gezelliger zijn, als mensen elkaar wat gunnen.” De kleur van Pasch’ hart is hetzelfde als het behang in zijn woonkamer: goud. ,,Ik gun een ander alles. Er zijn steeds meer jongens die zingen. Leuk, ik zie het niet als concurrentie.”

Optredens op zondag weigert hij. ,,Mijn gezin staat op één.” Aan de binnenkant van Pasch’ onderarmen zijn de namen van zijn dochter en zoon getatoeëerd, Latisha en Giulliano. ,,Kinderen zijn het mooiste wat er is.”

 

‘Kappen pappa’

Pasch’ grootste fan was vader Henk. ,,Hij ging altijd mee naar mijn optredens, genoot met volle teugen en gaf bruikbare tips, want pa had verstand van muziek. Erg verdrietig dat hij vorig jaar is overleden.”
Vanwege corona treedt hij nu slechts sporadisch op. ,,Iedere avond oefen ik in de woonkamer mijn nummers. Soms zingen de kinderen mee, soms zeggen ze: ‘Kappen pappa.’” Pasch mist het optreden. ,,Het blijft een heerlijk gevoel, als je de microfoon pakt en je de mensen tot leven ziet komen.”
De zanger droomt van een debuut op het Mega Piratenfestijn in GelreDome. ,,Maar ik denk ook: als je doorbreekt, gaan mensen je anders zien. Ik wil vermaken, hoef geen artiest te zijn. Voorafgaand aan optredens ga ik de kleedruimte niet in. Ik sta liever tussen dan boven de mensen.”  

Pascal Pasch Volkszanger

voor ieder feest

Boek Pascal Pasch

Je gegevens
Event Informatie
Extra informatie